2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Ką reiktų žinoti apie priešpiečius?



Lietuvoje nėra populiaru priešpiečiauti, tačiau daugumai Ispanijos vyrų - tai šventas reikalas! Nuo 10 iki 11 valandos užėję į bet kokį barelį, manau sutiksite daug vyrų prie stalų su savo pamėgtais sumuštiniais, vyno taure ar mėgstamu alumi. Tad bandau supažindinti su šia skania tradicija.
Priešpiečiai (isp. almuerzo arba merienda a media mañana). Pirmiausia, kur tikrai nerasit tipiškų priešpiečių: šalia pagrindinių lankytinų vietų, retai viežbučiuose.  Tipiškiausi priešpiečiai dažniausiai randami kavinėse su iškaba “Bar… ” arba su alaus iškaba (San Miguel, Mahou ir kt.). Taip, tai dažniausiai būna maži bareliai, tačiau nemaišykime su lietuviškomis  aludėmis. Mano akimis blogybė tik viena, 95% klientų yra vyrai. Moteris retai kada priešpiečiauja baruose. Tipiškiausi priešpiečiai žinoma yra sumuštinis (isp. bocadillo arba bocata). Barų vitrinose jau galima matyti tos dienos asortimentą, tačiau kartais pagamina sumuštinį, kokio klientas pageidauja. Prieš sumuštinį beveik visuomet bus atnešti užkandžiai (alyvuogės, žemės riešutai ar šviežių daržovių salotos). Pilni priešpiečiai (užkandžiai, sumuštinis, gėrimas ir kava) kanuoja apie 4.5 – 6 eurų. 
Tad jei žadate lankytis Ispanijoje, išbandykit šią tradiciją! Skanaus!  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą