2013 m. sausio 15 d., antradienis

Traukinių sistema Ispanijoje



http://imageshack.usphotomy-images5952738862.jpg
Ispanija svyruoja šiuo metu ant bedugnės krašto, nes per paskutiniuosius dešimt metų neapdairiai švaistė ir investavo pinigus. Kai kurios infrastruktūros reikalauja dar investicijų ir yra visiškai nenaudojamos. Nepaisant kvailysčių, kurių pridarė ispanijos politikai yra investicijų gerai panaudotų, viena jų traukinių sistema (aišku yra atkarpos itin nenaudingos ir kitur kur itin trūksta).  Ispanijos traukinių sistemą galime grupuoti į tris pagrindines dalis: ilgos distancijos, vidutinės distancijos ir trumpos distancijos (artimieji traukiniai).

Ilgos distancijos traukiniai. Šie traukiniai sujungia visas 17-ika Ispanijos autonomijų. Priklausomai nuo pasirinkto traukinio tipo, kelių šimtų kilometrų kelionės gali trukti valandą ar kelias valandas. Iš Madrido į kitus didžiuosius miestus kiekvieną dieną kursuoja greitieji traukiniai, tad kelionė Madridas – Sevilija gali trukti tik 2.5 valandos. Jei turite daug laiko ir norite taupyti galite rinktis lėtesnius traukinius ir mokėsite tik pusę kainos lyginant su greitaisiais traukiniais.

Vidutinės distancijos. Šie traukiniai jungia didžiuosius kiekvienos autonomijos miestus, pvz Tortosa-Taragona-Barselona ir daug kitų variantų. Traukiniai keliauja panašiai kas dvi tris valandas kiekviena kryptimi.

Trumpos distancijos. Tai traukiniai, kurie jungia artimiausius kaimus su didžiaisiais Ispanijos miestais. Šie traukiniai dažniausiai kursuoja per valandą du-tris kartus. Kainos itin ekonomiškos ir susisiekimas daug greitesnis su miesto centru nei su mašina. Pagrindiniai miestai su kuriais išvystytos šios linijos: Oviedo, Santander, Bilbao, Zaragoza, Barselona, Madridas, Sevilija, Kadis (Cadíz), Malaga, Mursija, Alikantė ir Valencija.

Naudingas produktas norintiems aplankyti visą Ispaniją traukiniu. Šiuo metu yra siūlomas įmonės Renfe produktas, Renfe Spain Pass. Nusipirkus šį bilietą jis galioja visą mėnesį, per šį mėnesį galite pasirinkti kiek kelionių Jums reikės: 4, 6, 8 ,10 ar 12. Nuo kelionių skaičiaus priklauso kaina, ji svyruoja nuo 168 eurų iki 404 eurų. Su šiuo bilietu galima naudotis ir greitaisiais traukiniais, tad tikrai puiki alternatyva pamatyti 12 nuostabių Ispanijos miestų.

Visą išsamią informacija pateikta tinklapyje: http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html. Jame rasite kainas, tvarkaraščius ir kitą reikiamą informaciją.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą